Журналист към Додик на пресконференция: Вие сте контрабандист и престъпник

По време на официална пресконференция на сръбския представител в колективното босненско председателство Милорад Додик се стигна до словесна престрелка между него и журналистката от БН-телевизия Сладжана Яшаревичи.

Милорад Додик

След като подробно информира за срещите си в Брюксел с председателя на ЕС Урсула фон дер Лайен и специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар той коментира аферата "Кисеоник", която в момента разтърсва Република Сръбска. Додик на няколко пъти обвини БН-телевизия, че е "изфабрикувала цялата тази афера". В този момент се намеси журналистката от БН Сладжана Яшаревичи и с остър тон предупреди Додик "никога повече да не си позволява подобно поведение".

"През последните 20 минути вие се занимавате с нашата телевизия. Предупреждавам Ви, това да бъде последният път, в който ще говорите по този начин за мен и колегите. Никога повече не си позволявайте подобно нещо", каза Яшаревич и добави: Вие сте контрабандист и военен спекулант. "В моето семейство има загинали бойци, а вие се занимавахте с контрабанда на цигари по време на войната. Вие сте най-обикновен контрабандист и военен спекулант. Вие плячкосвате този народ. Печелите за сметка на здравето на хората. Как не ви е срам", каза още Яшаревич.

Милорад Додик реагира с думите: Както виждате тези от БН не са нормални. Тази журналистка е предател, както и нейната телевизия, която е част от престъпна мрежа срещу република Сръбска. /БГНЕС

Сараево / Босна и Херцеговина