Журналистът от Варна се е самоубил или е починал при инцидент, смята полицията

Нещастен случай или самоубийство са основните хипотези за смъртта на варненския журналист Георги Александров. Това съобщи на брифинг апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Досъдебното производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на Александров ръководи Районната прокуратура в морския град, а разследването се извършва от разследващ полицай от ОДМВР – Варна.

„На 22-ри май, около 17,30 часа е открито тялото на мъж в плавателния канал под Аспаруховия мост, на около 60 метра източно в посока на морето. Тялото е разпознато от близките на 39-годишния Георги Александров. Причината за смъртта е удавяне – сочат резултатите от извършената вчера аутопсия. Установени са височинни травми по вътрешните органи, които са причинени от падане от високо. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров. Досъдебното производство работи по две основни хипотези – нещастен случай или самоубийство“, уточни апелативният прокурор Владимир Чавдаров.

Назначена е съдебна експертиза за установяване на наркотици или алкохол в кръвта. Открити са 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 промила алкохол в урината и 1,92 промила алкохол в гръбначно-мозъчната течност. Предстои да се уточни каква е била концентрацията на алкохол в кръвта и урината към настъпване на смъртта.

След като две денонощия мъжът не се прибрал в дома си, Александров бил обявен за издирване от родителите му. Тепърва МВР-Варна ще установява движението на журналиста и хората, с които се е срещал по минути и часове преди настъпване на смъртта му. /БГНЕС