Зидан: Челси бяха по-добри, ще се борим до последно за титлата в Ла Лига

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан призна, че неговите възпитаници са били надиграни от Челси в реванша от полуфиналите на Шампионската лига, завършил с победа с 2:0 за "сините". На "Стамфорд Бридж" Тимо Вернер и Кристиан Пулишич отбелязаха головете за домакините, които отстраниха съперника си с общ резултат 3:1 и се класираха за финала на турнира, където ще срещнат Манчестър Сити.

Зинедин Зидан призна превъзходството на Челси

"Челси заслужаваше да продължи напред. Ние дадохме всичко от себе си, но те бяха по-добри. Играчите бяха подготвени за този мач и аз се гордея с тях. Останахме на един мач от финала, но Челси игра много добре. Липсваха ни много играчи, но сега трябва да се възстановим и да се борим за титлата в Испания в последните четири мача. Много е важно да сторим това. Имахме добра кампания в Шампионската лига и останахме съвсем близо до финала. Сега трябва да завършим сезона по възможно най-силния начин", коментира Зидан след двубоя в Лондон.

"Беше тежък мач, но това е футболът. Ние се борихме и дадохме всичко от себе си. Започнахме добре мача, но техният гол имаше психологическо отражение. Разочаровани сме, никой не е щастлив да губи полуфинал. Това е тежък момент за нас, но утре подновяваме тренировки и започваме подготовка за следващия мач. Към края на мача загубихме сили", допълни треньорът на Кралския клуб.

"През този сезон имаме много контузии, много върхове и спадове, всякакви неща. Това е положението. Въпреки това, постигнахме добри неща в Шампионската лига, за да стигнем дотук. Трябва да поздравим отбора, който бе по-добър днес, но това не променя нашето постижение. Сега трябва да починем и да се концентрираме върху последните четири мача", каза още Зидан.

Битката за титлата в Испания е изключително оспорвана, като четири кръга преди края Реал Мадрид и Барселона делят второто място със 74 точки, а лидер е Атлетико Мадрид със 76. /БГНЕС