Зиеш обеща да се присъедини навреме в Челси след прекратения сезон в Нидерландия

Крилото на Аякс Хаким Зиеш критикува решението да бъде анулиран сезона в Ередивизи, но обеща навреме да се присъедини към новия си клуб Челси.

Вчера стана ясно, че сезон 2019/20 в Нидерландия няма да бъде доигран. Никой няма да изпадне, никой няма да стане шампион и няма да има нов отбори в първенството.

Зиеш не одобрява това решение, след като неговият Аякс водеше в класирането в момента на прекратяването на сезона заради пандемията от коронавирус с равни точки с АЗ Алкмаар. "Що за глупост? Ние при всички случаи бяхме на върха в класирането. Всички тези приказки, че АЗ е заслужавал титлата повече от нас, се основават на това, че те ни надиграха два пъти. Нима головата разлика вече няма значение? Това е глупост, разбира се. Как ПСВ стана шампион през 2007 г.? Именно благодарение на един гол. Добре, тогава неофициално сме шампиони. Разбира се, че бих предпочел да спечеля титлата на терена, но ако има да се избира един отбор, който може да се назове шампион, това е Аякс. Знаете, аз не се влюбвам в някой клуб, никога не съм бил такъв. Да целувам емблемата на клуба не ми е присъщо. Просто оставам себе си и не се преструвам. Въпреки това трябва да призная, че Аякс винаги ще бъде особено място за мен. Той стана мой клуб. Успях да бъда себе си в Амстердам и надградих като футболист", заяви Зиеш. Той ще се присъедини към Челси на 1 юли. Лондончани си осигуриха неговия подпис още през февруари.

"Разбира се, приятно е, че имам яснота за бъдещето си, тъй като сега никой не знае какво ще ще се случи с трансферния пазар. Не съм имал никакви съмнения, нито за секунда. Подписът ми стои под контракт, затова на 1 юли аз ще бъда играч на Челси", допълни крилото. Той е под въпрос за последните мачове на Челси, тъй като формално не е в заявката на "сините", но в края на юни изтичат контрактите на много играчи и Премиършип може да разреши на отборите да картотекират нови футболисти, за да компенсират загубите. /БГНЕС

Категории: