Цените на доматите за консервиране са 1,60 лв., на обикновените червени домати са между 1,20 и 1,50 лв., а на розовите – 2,50 лв. Цената на червената чушка варира между 1,60 и 2 лв. Килограм корнишони се продават на цена 3,50 лв. Зеленият фасул е 4 лв. за килограм.
Сините сливи струват 1 лв., крушите – 1,50 лв., гроздето – 1,60 лв., прасковите – 1,80 лв., ябълките – 2 лв. Един килограм смокини се продава за 3 лв.
Килограм боровинки струва 10 лв. Аронията и дренките са съответно по 7 и по 5 лв. за килограм.
Ще правя зимнина, разбира се. Компоти, домати, нещо с чушки, много неща, заяви Росица пред БГНЕС. Според нея цените на плодовете и зеленчуците са завишени с по 50 – 100%. Именно това я кара да прави зимнина в по-малки количества. Жената сподели, че на Женския пазар са ѝ дали домати, избрани от продавачката, които не са били хубави и тя ги е върнала. „Не може да ми слагат боклук за такава цена“, категорична е Росица. По думите ѝ месото е по-евтино от сиренето и кашкавала, които се предлагат на пазара.
„Правим зимнина винаги и оттук си пазаруваме. Слагаме си домати и чушки, люти чушки също слагаме, защото зимата трябва също да се яде“, каза Николина и допълни, че често идват тук със съпруга ѝ да пазаруват и специално днес цените са вдигнати навсякъде. Тя също сподели, че въпреки, че ще правят зимнина, ще бъде по-малко.
Ани пък ще прави само домати. Според жената, направени лично от нея, излизат по-евтино, отколкото ако си купи готови от магазина.
Има и хора, които няма да правят зимнина, като причините за това са различни.