ЗК „ЛЕВ ИНС” и CYBER ONE подписаха меморандум за сътрудничество с националната агенция по киберсигурност на Румъния

Управителят на българската компания за киберситурност CYBER ONE Кирил Григоров, световноизвестният кибер експерт и акционер в партноьорските компании на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД - Орен Елимелех и генералният директор на румънската Национална агенция по киберсигурност Дан Кимпеан подписаха меморандум за сътрудничество между агенцията и CYBER ONE. Фокусът на документа е върху цялостни решения в областта на киберсигурността.


„Това сътрудничество ще ни даде възможност съвместно да противодействаме на зачестилите кибер престъпления. Подписаният меморандум ще даде и насоки за развитието на трансграничното партньорство за постигане на киберустойчивост“, заяви Дан Кимпеан.

Меморандумът има особено голямо значение в условията на глобален свят на технологиите, където защитата на дигиталната инфраструктура е от изключително важно значение, както за националната сигурност на всяка държава, така и за бизнеса. CYBER ONE е водеща българска компания, която разполага със собствен Оперативен Център за Сигурност (SOC) и предлага иновативни решения за киберсигурност. Международният екип от експерти обслужва бизнес компании в цяла Европа, но и в страни извън Европейската общност. Партньорството между ЗК „ЛЕВ ИНС” АД и CYBER ONE е показател за налагането на международни стандарти в областта на киберсигурността, а подписването на меморандум с Националната дирекция по киберсигурност на Румъния ще спомогне за обмяна на опит между двете страни и утвърждаването на най-добрите международни практики в борбата с кибер заплахите.

По време на двудневното посещение в Румъния г-н Орен Елимелех, който е и ръководител на отдел "Киберсигурност и информационна сигурност" в Министерството на транспорта на Израел и г-н Григоров, ще проведат срещи с представители на държавни институции, IT компании и други сектори в частния бизнес.

В края на тази година в Европа влизат нови правила за киберсигурност към бизнес организациите. С Директивата МИС2 се предвиждат правни мерки за повишаване на общото ниво на киберсигурност в ЕС, които ще важат за бизнеса. /БГНЕС