Златан към Лукаку: Върви да правиш вуду, малко магаре

"Върви да правиш своите вуду глупости, малко магаре" - това е казал нападателят на Милан Златан Ибрахимович към голмайстора на Интер Ромелу Лукаку, което предизвика изключително гневна реакция от страна на белгийския национал.

Ибрахимович и Лукакув влязоха в лют спор.

Ибрахимович и Лукаку се сдърпаха жестоко в края на първото полувреме на вчерашното дерби между двата тима, завършило с победа за "нерадзурите" с 2:1 след победен гол на Кристиан Ериксен в 97-та минута. Двамата едва бяха удържани от своите съотборници и получиха жълти картони, а малко след началото на втората част Ибра получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко.

Впоследствие телевизионните повторения показаха какви думи са си разменили Златан и Лукаку, като те показват в особено лоша светлина шведския ветеран. Макар и да не става ясно какво води до началото на разпрата, след това Ибрахимович казва на своя съперник: "Върви да правиш своите вуду глупости, малко магаре". Най-вероятно шведът има предвид случая от 2018 година, когато собственикът на Евертън Фархад Мошири заяви, че преди години Лукаку е отказал да подпише нов договор с "карамелите", след като майка му е получила такъв съвет чрез вуду съобщение. Представителите на белгиеца отрекоха тази история, подчертавайки, че Лукаку е отдаден католик, като дори заплашиха със съд Мошири.

Самият Лукаку не остана длъжен на провокацията на Ибрахимович и му отговори подобаващо: "Искаш да намесиш майка ми? Ще ч...м теб и жена ти!", отвръща той.

Според медиите в Италия Ибрахимович се е извинил на съотборниците си след мача за получения червен картон, но е отрекъл да е обиждал Лукаку на расистка основа. През годините самият Ибра е бил жертва на расизъм заради своя произход. Въпреки това, ако бъде доказано, че той е използвал тези думи, това може да му донесе сурово наказание от ръководството на Серия А. /БГНЕС