Златан разкритикува Андерсон след оставянето на Кулушевски на пейката

Златан Ибрахимович нападна селекционера на Швеция Яне Андерсон за това, че остави новото попълнение на Ювентус Деян Кулушевски на резервната скамейка при загубата от Франция с 0:1 в откриващ мач и за двата отбора в Лигата на нациите.

Ибрахимович не спести критиките си към Яне Андерсон.

Кулушевски се появи на терена в 70-та минута, но заяви в интервюто след края на мача, че е останал шокиран от решението на треньора да го остави на пейката, и реакцията на Андерсон, останал изненадан от изказването на играча, провокира силен отговор от рекордьора по брой голове с националната фланелка Ибрахимович. „Каква подигравка. Още едно доказателство. Инкомпетентни хора на грешните позиции сриват шведския футбол“, написа Златан в Туитър, заедно с линк към статия от вестник Aftonbladet, която включва коментарите на Андерсон след края на срещата. След като отбеляза 62 гола в 116 мача, Ибрахимович се оттегли от националния отбор след отпадането на Швеция от Евро 2016. Кулушевски, запитан относно това дали е получил достатъчно време, за да промени нещо в играта на шведите, идвайки на смяна на ветерана Себастиан Ларсон, бе категоричен. „Не, не, не мисля. Бях шокиран. Чувствах се отлично по време на тренировките. Но, за съжаление, това е футболът“, каза 20-годишният футболист, който впечатли с изявите си под наем в Парма през изминалия сезон.

Андерсон, който изведе тима до 1/4-финалите на Мондиал 2018 в Русия, където съставът отстъпи на Англия, сподели, че е изненадан от реакцията на Кулушевски. „Не съм говорил с него след мача, но ако го е казал, то това е неговото мнение. Ще трябва да поговорим за това. Никога не съм го виждал „шокиран“. Той се справи добре по време на тренировъчната сесия, както и много други играчи“, каза наставникът. 57-годишният специалист сподели, че Кулушевски вероятно ще получи повече игрови минути срещу Португалия в следващия двубой на скандинавците във вторник на „Френдс Арена“ в Стокхолм. /БГНЕС