Златен дубъл и първа титла за Александър Везенков с Олимпиакос

Отличен финал за сезона за Александър Везенков. Българинът бе с основна заслуга за триумфа на своя Олимпиакос над Панатинайкос с 93:74 у дома в третия мач от финалната серия в гръцкия шампионат. Така след 3-0 победи „червено-белите“ спечелиха титлата в южната ни съседка за първи път през последните шест години.

За гранда от Пирея златото е под №13 в историята. Освен това, селекцията на Йоргос Барцокас вдигна и Купата на Гърция през февруари.

Везенков за първи път печели титла от шампионат в чужбина. В последния мач с Панатинайкос той отново бе под пара, като се превърна в основен реализатор за своя отбор. Българинът завърши с 25 точки, 6 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка за 33 минути на паркета като титуляр.

От неговите съотборници Костас Слукас вкара 14 плюс 5 асистенции. По 10 добавиха Костас Папаниколау и Шакил МакКисик.

Неманя Недович бе най-добър за Панатинайкос и отбеляза 23 точки. Йоргос Папаянис оформи дабъл-дабъл – 15 и 10 борби. Лефтерис Бохоридис остана с 10 точки.

Домакините си гарантираха двуцифрен аванс още преди почивката - 55:40. След паузата „детелините“ сведоха пасива си до 10 точки чрез Неманя Недович и Йоргос Папаянис, но за повече нямаха сили. /БГНЕС