Златко Златанов: Луксозните хотели във Велинград привличат все повече туристи

Хората вече са много по-свободни. Не се говори за пандемия, за болести, така че те са много по-спокойни. Затова се отчита засилване на интереса им към луксозните хотели във Велинград. Дори първият апартамент, резервиран и продаден бързо за Нова година, беше на стойност от 8 000 лв.

Това каза в интервю за БГНЕС Златко Златанов, председателят на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград

Луксозните хотели във Велинград предлагат за 4 нощувки цена от 11 500 лв., но в условията на икономиката в момента, собствениците на луксозните хотели са проучили пазара и са направили преценка дали тази цена е естествена, казва хотелиерът. Но все пак обяснява, че тази цена е за един от най-луксозните апартаменти в един от петзвездните хотели във Велинград. "От няколко години се купуват апартаментите на тази цена, плюс това в сумата не влиза само стаята и едно легло, в нея могат да се настанят до шест човека, което прави около 2 000 лв. на човек. Другите стаи, които се продават, са по 1 200, 1 300, 1 500 лв., така че разликата не е голяма“, коментира още Златанов.

Хонорарът на една попфолк певица за 45 минути е 6 000лв., но хората не питат защо фолкдивите искат такива цени от хората. Някои конкретни певици дори стигат до 20 000 лв. хонорар, но щом има кой да ги даде, значи има и интерес, коментира председателят на хотелиерите във Велинград.

Продаденият апартамент на стойност 8 000 лв. може да побере до 8 човека, има отделни ходове, отделни бани, трапезарии. „Когато ти предлагаш нещо, искаш то да бъде качествено, за да може като дойдат клиентите да останат доволни“, отбеляза още Златанов и допълни, че за четирите дни, включени в цената, хотелите предлагат четири различни шоу програми. “Шоу програмите струват по 30 - 40 000 лв. на вечер за тези дни, така че всяко едно нещо си има цена, пък и на Велинград му трябва много малко, за да бъде най-добрият балкански дори европейски курорт. Трябва му само инфаструктура, но съм сигурен, че и това ще стане", допълни още Златко Златанов.

Не коментира, обаче, колко ще струва почивка в курортния град за почивните дни около 3 март или Великден, но тенденцията е цените да растат все по-нагоре./БГНЕС