"Златната" резерва Мактоминей донесе трите точки на Юнайтед и срещу Вила

Манчестър Юнайтед се поздрави с важен успех при гостуването си на Астън Вила в двубой от 24-ия кръг на английската Висша лига.

На "Вила Парк" "червените дяволи" започнаха по-добре и ликуваха след 17 минути игра. Тогава Расмус Хьойлунд получи топката от Хари Магуайър и от близка дистанция преодоля Емилиано Мартинес за 1:0. Отговорът на домакините бе опасен шут на Джон Макгин, отразен от стража на гостите Андре Онана в средата на първата част. Оли Уоткинс пропусна най-доброто положение за домакините, след като не съумя да стреля покрай Онана след пас в коридор на Макгин. До края на полувремето резултатът остана непроменен.

След паузата възпитаниците на Унай Емери вдигнаха оборотите в търсене на изравнителен гол, но Онана бе на място, за да парира шут на Уоткинс от непосредствена близост. Напрежението пред вратата на манчестърци се покачи и бирмингамци се добраха до заслужен гол след точното изпълнение на Дъглас Луис. Добрите атаки на Вила продължиха, но вместо да стигнат до пълен обрат, те се провалиха фатално в защита в 86-та минута. Тогава Диого Далот центрира от дясно, където "златната" резерва на Ерик тен Хаг - Скот Мактоминей, изпревари съперник и простреля с глава Мартинес за крайното 2:1. Така шотландският национал отново се оказа ключовият коз на мениджъра от пейката, след като собственоръчно обърна развоя на събитията при победа над Брентфорд със същия резултат по-рано през кампанията.

С трите точки Юнайтед се доближиха на пет точки от днешния си съперник, който е пети в таблицата. От своя страна Вила пропусна възможността да изпревари намиращия се на четвърто място Тотнъм, който е с точка повече от тях. В следващия кръг Емери и компания гостуват на Фулъм, докато играчите на Тен Хаг пътуват за визита на новака Лутън. /БГНЕС