Змийската пица вече е реално нещо, което можете да ядете

Добри новини за хората, които обичат да ядат пица, и за тези, които обичат да ядат... змия: Пицариите в Хонконг ще предлагат змийска пица в сътрудничество със Ser Wong Fun, исторически ресторант в Хонконг, създаден през 1895 г, съобщи "Giant Freakin Robot".

Pizza Hut предлага пица със змия в Япония

Дръзкият елемент от менюто, който се промъква в светлината на прожекторите, обединява обилните и обичани от местните вкусове на змийската яхния с удобството и вкусната познатост на парчето пица. Ястието, съдържащо настъргано змийско месо, сочни черни гъби и плътен пласт китайска сушена шунка, напомня за източноазиатска кулинарна традиция, предшестваща с хилядолетия появата на пицата.

Змийска яхния е вдъхновението за тази пица

Всъщност компонентите на пицата не са произволни, а представляват душата на автентична змийска яхния, която е на почит както в Хонконг, така и в някои части на Южен Китай. Местните жители са склонни да жадуват за оригиналната яхния и вдъхновението за змийската пица, когато температурите паднат и започне есента. Ястието има и лечебни свойства, като подобряване на симптомите на кожни заболявания и придаване на телесна топлина.

Змийското месо се ползва и в хранителната култура на Югоизточна Азия - в страни като Виетнам и Тайланд. Почитателите на този специфичен протеин се наслаждават на уникалния му вкус и потенциалните му ползи за здравето. Змийската пица на Pizza Hut Hong Kong включва допълнително сирене и пилешко месо на кубчета, които според представителството на марката само подсилват богатството на вкусовете.

Ястието ще се сервира само до 22 ноември

Всичко това се превръща в ястие, което се противопоставя на традиционните здравословни храни и изпитва смелостта на небцето. Революционният 9-инчов "пай" избягва обичайната основа от доматен сос, като залага на сос абалоне, който е подчертано гурме и допълва умами нотките на останалите съставки.

Ястието е в менюто на Pizza Hut Hong Kong до 22 ноември и предизвиква различни реакции сред посетителите.

Змийско месо е с вкус на пилешко

Доколкото ни е известно, никой не смята, че змийската пица ще му даде змийски сили, подобно на Питър Паркър в "Спайдърмен". Всъщност някои посетители, като Мабел Сие, изразиха притеснение от концепцията за змия като съставка. Други, като Рейчъл Уонг, която обожава вкуса на змийската супа, приемат новостта с отворени обятия. От своя страна Уонг описва змийското месо като подобно на пилешкото, но запазващо вкуса на риба и други морски дарове.

След идеалния баланс на вкусовете Pizza Hut се възползва от задълбочените познания на Сер Уонг Фун за класическата регионална китайска кухня, за да създаде смесената рецепта със змийска яхния. Рецептата за змийска пица акцентира върху смес от китайски змии от вида "плъх", змии от вида "крайт" и бели змии - всичко това има за цел да постигне перфектно равновесие, колкото вкусно, толкова и пикантно. /БГНЕС