Значителна облачност, но високи температури за декември, на места до 19 градуса

Днес ще има значителна облачност, над източната половина от страната предимно висока. Преди обяд на много места в низините ще има мъгла. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, в Дунавската равнина - слаб от изток, предаде репортер на БГНЕС.

Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София 3°-4°. Сравнително топло време с максимални температури между 11° и 19°, в западната половина на Дунавската равнина малко по-ниски, в София около 13°.

В планините ще има разкъсана висока облачност. Значителна ще е над масивите от Западна България, но ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Преди обяд на места ще има намалена видимост. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°, температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В събота ще бъде предимно облачно. Максималните температури ще са между 13 и 16 градуса, за София 14. /БГНЕС