Знаменит успех на Оже-Алиасим срещу Доминик Тийм след пет часа битка в Мелбърн

Феликс Оже-Алиасим и Доминик Тийм сътвориха украшението на Аустрелиън Оупън до момента. Победител от пет-часовата битка в Мелбърн излезе канадецът. Той се наложи над бившият финалист в турнира с 6-3, 7-5, 6-7(5), 5-7, 6-3.

Двамата надминаха всички очаквания за шоу във вечерната сесия на "Маргарет Корт Арена", като в своеобразната гладиаторска битка Оже-Алиасим показа по-здрави нерви във важните моменти и си осигури участието във втория кръг на състезанието, където задачата му изглежда значително по-лека, предвид факта че ще срещне квалификанта Юго Грение.

Срещата можеше да приключи и в три сета, но в тайбрека на третата част Тийм успя да обърне от 2-5 до 7-5.

Австриецът проби още в началото на четвъртия сет, Оже-Алиасим изравни за 5-5, но веднага след това нов брайк на Тийм му даде възможност за втори път да сервира за сета и този път той се справи.

Въпреки че инициативата премина у финалиста в Мелбърн за 2020 година, той не успя да я задържи. В петия сет Оже-Алиасим бе този, който направи единствения пробив. Това стана в самото начало за 2-0 гейма и въпреки опитите на Тийм да се бори за нов обрат, до такъв не се стигна. /БГНЕС