Зверев: Бекер може да ни помогне да спечелим АТП Къп

Зверев гледа към титлата от АТП Къп.

Световният номер 7 Александър Зверев изрази големите амбиции на Германия на започващото утре дебютно издание на АТП Къп, като разкри, че тимът ще се цели в титлата под ръководството на капитана Борис Бекер.

Германците, в чийто състав са още Ян-Ленард Щруф, Матс Мораинг, Кевин Кравиц, Андрес Мис, са в една група с домакините от Австралия, Гърция и Канада. "Имаме добър отбор. В отбора са топ играчите в света на двойки, Ям=Ленард и Матс са страхотни играчи на сингъл. Така че искаме да си дадем възможно най-добрия шанс да спечелим турнира и мисля, че Борис може да изиграе голяма роля в тора. Той може да ни помогне много от пейката с енергията си. Той е един от най-емблематичните спортисти е германската история", коментира Зверев.

22-годишният германец спечели само една титла през миналия сезон, а след неговия край проведе демонстративно турне с Роджър Федерер в Южна Америка, където двамата изиграха четири мача в четири различни страни. Това обаче му остави само една седмица за предсезонна подготовка. "Мисля, че подготовката ми премина добре. Беше малко по-различна и по-кратка, започнах да играя тенис преди седмица, но се чувствам добре. Чувствам се в добра форма. Знам, че мога да издържа физически в дълги мачове", сподели Зверев. /БГНЕС