Зверев изпрати Надал у дома след победа над Медведев

Александър Зверев се класира за полуфиналите на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон, след като надигра Данийл Медведев в два сета – в отделните части 6-4, 7-6 (4) за точно един час и 20 минути.

Зверев продължава да мечтае за защита на титлата си от миналата година, като в спор за място на финала в Лондон ще се изправи срещу Тийм.

Двубоят започна отлично за миналогодишния шампион в надпреварата, който проби подаването на руснака в първия гейм, а оттам до края на частта не допусна грешка на собствен сервис и дръпна в резултата. Във втория сет зрителите в „О2 Арена“ не видяха пробиви и така закономерно се стигна до тайбрек. В него германецът показа по-солидна игра, за да се поздрави с крайния успех. Той бе втори за Зверев в група Андре Агаси след този срещу световния номер 1 Рафаел Надал. Испанецът направи всичко по силите си, за да се класира за полуфиналите в английската столица, но двата му трудни успеха над Медведев и Циципас се оказаха недостатъчни за Матадора и амбициите му както за полуфинал, така и за първа титла от турнира. Зверев остана втори в своята група заради загубата си от прекия конкурент Циципас, но с по-добри показатели в сетово и геймово отношение от Надал, продължи напред. Той ще играе в единия полуфинал с Доминик Тийм в събота вечер от 22:00 часа. В другия един срещу друг ще са дебютантът в надпреварата Стефанос Циципас и шесткратният шампион Роджър Федерер, които излизат един срещу друг на корта също в събота, в 16:00 часа българско време. /БГНЕС