Зверев на пътя на Григор в Париж

Александър Зверев се класира за осминафиналите на Мастърса в Париж, след като надигра Душан Лайович с 6-3, 7-6 (5) за около един час и 40 минути игра.

Александър Зверев.

Германецът, който се намира в страхотна форма и спечели вече пет титли през годината, стартира ударно с пробив за 3-0, но сърбинът го върна. Стигна се до рибрейк, след който поставеният под номер 4 в основната схема пое отново контрола върху събитията на корта и затвори успешно откриващия сет.

Втората част мина без пробиви и така закономерно се стигна до тайбрек, в който Зверев приключи нещата, реализирайки втория си мачбол. Той завърши с 14 аса и 80% спечелени точки на първи сервис, като спаси и четири от петте възможности за пробив пред Лайович. В спор за място на четвъртфиналите той ще играе с първата ни ракета Григор Димитров, който елиминира Карен Хачанов след обрат с 4-6, 6-2, 6-0. Двамата ще излязат на Централния корт в зала "Берси" в четвъртък не преди 16:30 часа българско време.

Димитров и Зверев имат три мача помежду си, като балансът е 2-1 победи в полза на германеца. Нашият тенисист печели първия двубой между двамата в Базел през 2014 в три сета. След това Зверев записва два успеха през 2016 на Мастърсите в Синсинати и Рим. Ако Григор преодолее съпротивата на четвъртия в основната схема, той ще се изправи срещу победителя от двойката Каспер Рууд (Норвегия) – Маркос Хирон (САЩ).

Световният номер 2 Данийл Медведев започна успешно защитата на титлата си в зала „Берси“, след като надигра представителя на Беларус Иля Ивашка със 7-5, 6-4 за около час и половина игра.

Руснакът, който надви в миналогодишния финал Зверев в три сета, се размина с грандиозен провал в откриващия сет, след като поведе с два пробива и 5-1 гейма на съперника, преди Ивашка да изравни при 5-5. В крайна сметка, Медведев направи още един брейк и след това сервира успешно за сета. Във втората част шампионът на Ю Ес Оупън стигна до победата след един-единствен пробив, дошъл в третия гейм. На осминафиналите съперник на руснака ще бъде американецът Себастиан Корда, който отстрани шампиона на Санкт Петербург Марин Чилич след 6-2, 6-4.

Данийл Медведев.

Напред продължиха още Карлос Алкарас, Гаел Монфис, който ще бъде опонент на Новак Джокович в 1/8-финалите, и Маркос Хирон. /БГНЕС