Зверев надви Циципас в Акапулко за титла номер 14

Германецът Александър Зверев спечели 14-та титла в професионалната си кариера, след като победи Стефанос Циципас от Гърция с 6-4, 7-6(3) във финала на турнира от сериите АТП 500 в Акапулко. Двамата представители на новата генерация направиха оспорван двубой, но Зверев бе по-солиден, за да стигне до успеха.

Зверев не загуби сет цяла седмица

Циципас започна срещата много силно и проби за преднина от 4-1, като имаше три възможности за втори пробив, с който да поведе с 5-1. Зверев успя да ги отрази и след това намери ритъма си, спечелвайки пет поредни гейма, за да вземе сета с 6-4. Във втората част германецът проби пръв за 5-4, но не успя да затвори мача на собствен сервис и се стигна до тайбрек, в който Зверев се наложи със 7-3 и стигна до победата след два часа и 17 минути игра.

По този начин вторият поставен в схемата стигна до титлата в Акапулко, без да загуби сет през цялата седмица. "Винаги съм казвал, че със сигурност искам един ден да спечеля този турнир. Имам много силна връзка с Мексико. Дойдох тук с определена цел и съм щастлив, че я постигнах", сподели Зверев, който вече има две победи и пет загуби срещу Циципас.

"Това бе много добра седмица за мен. Страхотно е, че мога да играя на такова ниво и с такъв интензитет. Бях близо до титлата, но не е било писано", коментира Циципас. /БГНЕС