Зверев спря Джокович в полуфиналите на олимпийския турнир

Германецът Александър Зверев сложи край на мечтата на световния номер 1 Новак Джокович за Златен шлем, след като го победи в полуфиналите на олимпийския турнир в Токио с 1-6, 6-3, 6-1. Във финала на надпреварата Зверев ще се изправи срещу Карен Хачанов, който по-рано днес победи Пабло Кареньо Буста от Испания с 6-3, 6-3.

Двубоят започна отлично за сърбина, който доминираше тотално на корта и даде само един гейм на съперника си, за да се доближи на сет от финала. Джокович продължи да бъде по-уверен в началото на втората част и проби за преднина от 3-2, но след това развоя на нещата тотално се обърна и Зверев взе четири поредни гейма, за да изравни резултата при сетовете. Устремът на германеца продължи и в решаващия трети сет, като той натрупа още четири поредни гейма за преднина от 4-0. Джокович успя да стигне до един гейм, но силите му не стигнаха за повече и Зверев затвори мача с 1-6, 6-3, 6-1 след малко над два часа игра, като той спечели 10 от последните 11 гейма в мача.

По този начин Джокович за трети път в кариерата си ще се бори за бронзов олимпийски медал, след като през 2008 година победи Джеймс Блейк в мача за бронза, а три години по-късно загуби от Хуан Мартин дел Потро. Сега сърбинът ще премери сили с Пабло Кареньо Буста в мача за третото място в събота, докато Зверев и Хачанов ще определят новия олимпийски шампион в неделя. /БГНЕС