Зверев триумфира в Синсинати след победа над Рубльов

Германецът Александър Зверев спечели втора Мастърс титла през сезона и общо пета в кариерата си, след като победи руснака Андрей Рубльов с 6-2, 6-3 във финала на турнира в Синсинати. 24-годишният Зверев, който от днес измества Рафаел Надал от четвъртото място в световната ранглиста, нямаше нито една победа в шест участия в Синсинати преди началото на миналата седмица. Той обаче показа изключително солидна игра и спечели втори пореден голям турнир, след като в началото на месеца триумфира на сингъл на Олимпийските игри в Токио.

Александър Зверев

След драматичния си успех над Стефанос Циципас в полуфиналите, тази нощ Зверев доминираше тотално срещу добрия си приятел Рубльов и спечели 93 процента от точките след първия си сервис, за да стигне до чист успех след само 59 минути игра. По този начин Зверев спечели четвърта титла от началото на годината и затвърди статута си на един от фаворитите за трофея от Откритото първенство на САЩ, където германецът ще влезе със серия от 11 поредни победи (6 в Токио и 5 в Синсинати). Ю Ес Оупън започва на 30 август.

"Първата ми победа на тези кортове беше преди няколко дни, а сега вече имам първа титла тук. Това бе невероятна седмица, много невероятни мачове и чувството е страхотно преди началото на Ю Ес Оупън. Показах доста добър тенис. Не празнувах бурно, защото знам как се чувства Андрей, ние сме най-добри приятели, откакто сме на 11 години, но знам, че той скоро ще спечели първата си Мастърс титла", коментира Зверев след успеха.

С тази победа Зверев се изкачи до четвърта позиция в надпреварата за Финалите на АТП в Торино с 4 195 точки, като пред него са единствено Новак Джокович (7 170), Стефанос Циципас (5 380) и Данийл Медведев (4 380). /БГНЕС