Звезди от „Ахат“: След пандемията хората ще живеят по различен начин

Творчески не изпитвам някакви трудности. Имам достатъчно материал, върху който да работя. Това каза в интервю за БГНЕС фронтменът на група „Ахат“ Звездомир Керемедчиев, коментирайки как оцелява по време на пандемия.

„В тези дни на пандемия желанието ми за работа понамаля. Разстроен съм от това, което се случва. Аз съм привърженик на мисълта и идеята, че всичко това не е истина и, че няма пандемия. Логично, като мислещ човек започвам да се замислям, да се заглеждам в цялата тази информация, във всичко това, което се случва има разни празнини, които са фатални за тези, които прокламират, това което трябва или не трябва да правим“, разкрива Звезди, добавяйки, че му липсва допълнителна информация.

Той вече знае и кое ще е първото нещо, което ще направи, след като ограниченията отпаднат.

„Ще отида да купя на дъщеря ми колело и ще я заведа в парка“, обещава Звезди и коментира, че одобрява мерките на държавата в борбата срещу заразата, но малко в повече му е дошло отварянето на парковете с еднопосочното движение.

Музикантът уверява, че съвестно спазва призивите на държавата и споделя за какво е използвал дните на изолация.

„Изгледах всички сериали на света, вечерно време обикаляме квартала, а аз през деня ходя на пазар. От време на време свиря на китарата. Имам нови идеи за нови парчета“, разкрива още той и споделя, че има песни, но все още не може да каже дали те ще бъдат събрани в албум, защото според него, в днешно време трудно се прави албум в България, а и отнема много време.

„Имаме идеи за парчета. Нищо чудно да ги съберем и в албум“, добавя Звезди с известна доза съмнение.

Попитан каква песен би написал днес, фронтменът на групата, възпяла „Черната овца“ казва, че ще заложи на нещо по-различно и забавно, а не на тема, свързана с коронавируса.

„Нещото, което бих направил в случая е свързано със самотата, защото в момента хората са самотни. А човекът не е създаден да живее сам. Нещо такова бих написал“, заявява на прима виста творецът.

В края на разговора ни, рокаджият твърди, че след пандемията хората ще се променят и ще заживеят по нов начин.

„Хората може би ще се замислят върху начина, по който са живели, по който свободното и безцелно са прахосвали пари. Ще започнат да живеят по-кротко и умерено, защото не е ясно какво ще донесе утрешният ден“, убеден е той.

Керемедчиев казва, че в началото ще има едно избухване, но след тази еуфория, хората ще започната да мислят, да се трудят и да живеят по различен начин. /БГНЕС