Звездите отново блестят на червения килим на Оскарите

Най-ярките звезди на Холивуд излязоха на червения килим на Оскарите в един великолепен слънчев ден в Лос Анджелис, представяйки своя висок стил на модната игра в „Долби Тиатър“, написа АФП.

Червеното бе открояващият се цвят на вечерта, блясъкът и пайетите бяха в изобилие, мъжете от Тинселтаун отново не разочароваха, с някои смели цветови избори, а звездата от "Дюн" Тимоти Шаламе реши, че ризата не е строго задължителна.

Ето някои акценти от червения килим на Оскарите:

- Дами в червено -

Ариана ДеБоуз е фаворит за Оскар за най-добра поддържаща женска роля за образа си на дръзката Анита в „Уестсайдска история“ - 60 години след като Рита Морено спечели наградата за същата роля. И тя се появи, за да я получи...в панталони.

ДеБоуз бе избрала за своята голяма нощ червено бюстие и широки панталони на Валентино, допълнени с широка пелерина, спускаща се от ръцете й, мигновено спечели похвали в интернет за смелата визия.

Цветът със сигурност бе открояващ се за звездите: една от номинираните колеги на ДеБоуз, Кирстен Дънст, също бе в червено, във винтидж рокля на Кристиан Лакроа, без презрамки, с много деликатни рюшове.

Носителката на Оскар Марли Матлин, която играе в претендента за най-добър филм "Кода", носеше тъмночервена рокля на Моник Люийие с дълги ръкави и високо деколте.

- Сини панделки -

Много бе направено за това, как холивудските знаменитости да изразят подкрепата си за Украйна пред лицето на руската инвазия - без да прекаляват или проповядват. Решението засега изглежда са сини панделки, носещи хаштаг #С бежанците.

Кампанията, подкрепена от Агенцията на ООН за бежанците, получи подкрепа от номинираната авторка на песни Даян Уорън, миналогодишната носителка на "Оскар" за най-добра поддържаща актриса Юн Йо-Джонги звездата от "Хелоуин" Джейми Лий Къртис.

Джейсън Момоа добави кърпичка в цветовете на украинското знаме към джоба на изцяло черния си ансамбъл.

- Направи го блестящо -

Ако някога в живота на човек има нощ, в която да блести, това е, когато човек бъде номиниран за Оскар, а Джесика Частейн – една от фаворитите за най-добра актриса за ролята си в „Очите на Тами Фей“. “ – го направи.

Частейн блестеше в рокля на Гучи с ефект „омбре“, която постепенно избледняваше от цвят шампанско и розово злато на корсажа до дълга бледо лилава пола, завършваща с редица рюшове.

Певицата и актриса Алана Хаим, която участва в „Пица от женско биле“, облече блестяща сребриста рокля на Луис Вюитон.

- Направи го цветно-

Номинираният за най-добра поддържаща мъжка роля Коди Смит-Макфий, облечен в сивосин костюм на Ботега Венета, изглежда се наслаждаваше на момента на наградите Оскар.

„Хаотично е по най-добрия начин“, каза той пред ABC на червения килим.

Австралийският актьор не бе единственият от мъжете на Холивуд, който демонстрираше ярки цветове на червения килим.

Уесли Снайпс бе облечен в бордо от главата до петите – къси панталони, за да бъдем точни – а миналогодишният носител на Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля Даниел Калуя носеше яркозелено яке с черни етикети. Звездата от "Шанг-Чи" Симу Лиу носеше червен смокинг.

И тогава се появи Шаламе, с искрящо черно сако и панталон на Луи Вюитон... и, добре, това бе всичко. Без риза. Само колие. / БГНЕС

Лос Анджелис / САЩ