Звездите в Кан събраха 15 млн. долара за борба срещу СПИН

Актрисата Мила Йовович и председателят на борда на amfAR Уилям Роуди

Портрет с автограф на Мик Джагър от Анди Уорхол, мотоциклет, проектиран от Луис Хамилтън и почивка на частен остров край Танзания бяха някои от елементите, които набраха 15 милиона долара на 26-ия гала и аукцион на amfAR, предаде "Сабах".

Събитието, което набира средства за научни изследвания в областта на СПИН, е част от филмовия фестивал в Кан и включва официална вечеря, търг с присъствието на звезди и дизайнерско модно шоу.

Актрисата и модел Ева Лонгория с част от звездите на гала вечерта

Социалният акцент на фестивала, благотворителната вечеря, давана от Американската фондация за изследвания в областта на СПИН (amFAR), стана домакин на множество известни личности, сред които Антонио Бандерас, Ева Лонгория, Анди Макдауъл, Ейдриън Броуди, Том Джоунс, Томи Хилфигер, Памела. Андерсън и най-малката дъщеря на Доналд Тръмп, Тифани.

26-тото издание на годишното кино събитие срещу СПИН започна при залез слънце с акомпанимент на британската глем рок група „The Strut“, с по-късни изпълнения на Джоунс и Марая Кери.

Фронтменът на "The Struts" Люк Спилър

С настъпването на вечерта търгът започна с оферти на мотоциклет, проектиран от Луис Хамилтън и портрет на Мик Джагър, нарисуван от Анди Уорхол и подписан от двамата. /БГНЕС

Тагове: