Ливърпул и Милан газят наред в Лига Европа

Ливърпул помете Спарта Прага на "Анфийлд" в Лига Европа. "Червените" разгромиха шампиона на Чехия с 6:1 и с общ резултат 11:2 си проправи път към четвъртфиналите във втория по сила турнир на УЕФА.


Бившият тим на Мартин Минчев влезе в срещата разконцентриран и разколебан и инкисира 4 попадения още до 14-ата минута.

Героят от първия мач Дарвин Нунес продължи с наказателната акция срещу Спарта, откривайки резултата с в 7-ата минута след пас на Доминик Собослай. Само 60 секунди по-късно Боби Кларк покачи на 2:0, а скоро след това младокът върна жеста на Мохамед Салах за асистенцията и звездата на мърсисайдци заби за 3:0.

В 14-ата тимът на Юрген Клоп вече водеше с 4:0 чрез Коди Гакпо. Домакините все пак показаха, че могат и да допускат попадения, след като Велко Бирманчевич намали преди почивката.

Втората част започна по сходен начин с два бързи гола на домакините в първите 10 минути. Първо се разписа Доминик Собослай, а скоро след това и Гакпо.

Другият фаворит в надпр еварата - Милан, същощо се класира с лекота за 1/4-финалната фаза, след като записа успех с 3:1 като гост на Славия Прага. "Росонерите” спечелиха 1/8-финалния си сблъсък с чехите с общ резултат 7:3.

В реванша головете за италианците отбелязаха Кристиан Пулишич (33), Рубен Лофтъс-Чийк (36) и Рафаел Леао (45+6), а почетното попадение за домакините беше дело на резервата Матей Юрашек (84).

Задачата на миланския гранд беше улеснена след директен червен картон на противниковия капитан Томаш Холеш, който беше изгонен още в 20-ата минута.

Ето и всички резултати от 1/8- финалите:

Рейнджърс (Шотландия) - Бенфика (Португалия) 0:1 (2:2 в първата среща)

Славия Прага (Чехия) - Милан (Италия) 1:3 (2:4)

Виляреал (Испания) - Олимпик Марсилия (Франция) 3:1 (0:4)

Уест Хем (Англия) - Фрайбург (Германия) 5:0 (0:1)

Аталанта (Италия) - Спортинг Лисабон (Португалия) 2:1 (1:1)

Байер Леверкузен (Германия) - Карабах (Азербайджан) 3:2 (2:2)

Брайтън (Англия) - Рома (Италия) 1:0 (0:4)

Ливърпул (Англия) - Спарта Прага (Чехия) 6:1 (5:1). /БГНЕС