Минесота е първият полуфиналист в плейофите

Минесота Тимбърулвс се класира за полуфиналите на Западната конференция, след като победи Финикс Сънс със 122:116 като гост и затвори серията между двата тима с 4-0.

Звездите на Финикс Девин Букър и Кевин Дюрант отбелязаха общо 82 точки, но дори това не бе достатъчно на тима, за да запише победа в серията. Така Сънс завършват един изключително разочароващ сезон, започнал с шампионски амбиции на гърба на триото Дюрант/Букър/Брадли Бийл. Минесота отново доказа, че е по-балансиран отбор, а лидерът на тима Антъни Едуардс заби 40 точки и добави 9 борби и 6 асистенции. Карл-Антъни Таунс завърши с 28 точки и 10 борби, а Тимбърулвс грабнаха 11 борби повече от съперника.

Така Минесота записа първи успех в плейофна серия от 20 години насам и ще чака Денвър Нъгетс или Ел Ей Лейкърс на полуфиналите. Денвър има преднина от 3-1 в серията с Лейкърс.

В дербито на Запад Ел Ей Клипърс изравни серията с Далас Маверикс до 2-2 след победа със 116:111 в Тексас. Домакините успяха да наваксат 31 точки изоставане и да поведат в средата на последната четвърт, но Джеймс Хардън и Пол Джордж извлякоха своя тим до успеха в отсъствието на Кауай Ленард.

Така серията се мести в Лос Анджелис, а домакинското предимство отново е на страната на Клипърс.

Останалите резултати:

Филаделфия Севънтисиксърс - Ню Йорк Никс 92:97 (1-3)

Индиана Пейсърс - Милуоки Бъкс 126:113 (3-1). /БГНЕС