„Vodafone“ съкращава 11 000 работни места

Британският мобилен гигант Vodafone заяви, че планира да съкрати 11 000 работни места през следващите три години, тъй като новият главен изпълнителен директор Маргерита Дела Валие се стреми към "по-проста" организация.


"Нашите резултати не са достатъчно добри. За да постигаме постоянни резултати, Vodafone трябва да се промени", заяви Дела Валие в изявление. "Ще опростим организацията си, ще намалим сложността, за да възстановим конкурентоспособността си", добави Дела Вайе, назначена за главен изпълнителен директор в началото на май след пет месеца като временен ръководител.

Нейният предшественик Ник Рийд се оттегли в началото на декември след четиригодишен мандат, белязан от рязък спад в цената на акциите на компанията. Той напусна, когато Vodafone водеше преговори за сливане на операциите си в Обединеното кралство с конкурента Three UK, собственост на базираната в Хонконг CK Hutchison. Според съобщения в медиите сделката на стойност 15 млрд. паунда (18,7 млрд. долара) е близо до приключване. /БГНЕС

Тагове: