10 години „Rolling Wheels“ в България: културните рокери на пътя

С голям и шумен празник членовете на мотоклуб „Rolling Wheels“ отбелязаха своята 10-годишнина в България, предаде репортер на БГНЕС.

Международният клуб на мотористите е създаден през 1976 г. в Берлин. Постепенно клубът се разширява не само в Германия, но има значително присъствие на Стария континент. Към момента действат повече от 20 клона на Rolling Wheels в Норвегия, Великобритания, България, РС Македония и Сърбия.

Основната цел на клуб „Rolling Wheels“ в България е отговорното и безопасно движение на пътя. Домакин на празника е най-голямото село в България – Лозен.

„Rolling Wheels“ отбелязват 10 години, откакто са заедно в България. Тяхната цел е да покажат, че рокерите не са криминално проявени хора и може да се кара културно на пътя, без да се създават проблеми. Членовете на клуба са отговорни хора, които карат своите мотори със специални дрехи и каски, никой от тях не си позволява да шофира в нетрезво състояние. Това са техни вътрешни правила, към които се отнасят сериозно“, заяви кметът Георги Младенов, който е символичен домакин на празненството.

За рождения ден бяха дошли много гости от чужбина, най-много бяха от родината на „Rolling Wheels“ – Германия. Безспорно най-интересни бяха моторите – истински парад на возилата на две колела, включващ много уникални модели. Най-предпочитаната марка от рокерите бе легендарният Харли Дейвидсън.

Празникът не мина и без музикално поздравление. То беше поднесено от група „Захар“. Не липсваше и вкусна скара, която особено се хареса на германските гости. /БГНЕС

Тагове: