44 точки на Мъри изведоха Атланта до втора победа над Бостън в рамките на четири дни

Атланта Хоукс надви Бостън Селтикс със 123:122 след продължение в пореден двубой от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). За Хоукс това бе втори пореден успех над най-силния тим в Лигата в рамките на четири дни, след като в предишния отборът навакса 30 точки изоставане, за да се поздрави с победата.


В герой за "ястребите" се превърна Дежонте Мъри, който завърши с 44 точки - върхово постижение в кариерата, 7 борби и 7 асистенции. Гардът нямаше добра успеваемост при стрелбата от полето и зад арката - съответно 18/44 и 6/19, но вкара победния кош в последната секунда на продължението, както и всички 11 точки на Атланта в допълнителните пет минути. Мъри бе подпомогнат от Богдан Богданович, който приключи с 24 точки. Де'Андре Хънтър, героят в предишния сблъсък в "Стейт Фарм Арена", и Клинт Капела се отчетоха с дабъл-дабъл - Хънтър реализира 21 пункта и овладя 13 борби, а Капела - 12 точки и 13 овладени топки под коша.

За водачите на Изток Джейсън Тейтъм завърши с дабъл-дабъл - 31 точки и 13 борби, а Дерик Уайт и Кристапс Порзингис добавиха съответно 22 и 20. 18 пункта вкара Джейлън Браун, а Джру Холидей се отчете с 13, но тимът на Джо Мазула отново не успя да намери правилните решения срещу домакините.

Бостън остава първи в Източната конференция с баланс 57-16, докато Атланта окупира последното място в плей-ина - десетата позиция, с 34 победи и 39 загуби. В следващите си мачове Хоукс са домакини на Милуоки Бъкс, а Селтикс гостуват на Ню Орлиънс.

В друга среща, Пеликанс се наложиха над Янис Адетокумбо и Бъкс със 107:100 у дома. Над всички за победителите бе Зайън Уилямсън с 28 точки - 25 добави Си Джей Маккалъм. Янис оформи дабъл-дабъл - 35 пункта и 14 борби, но усилията му не бяха достатъчни за успех на "елените". /БГНЕС