Африкански традиции в центъра на София

Много музика, танци, вкусна храна, традиционни напитки и слънчево настроение – всичко това можаха да усетят и опитат всички дошли на Деня на Африка, провел се в градинката пред Народния театър в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Денят на Африка е ежегоден интернационален празник, на който международната общност отдава своята почит не само пред традициите на Африка и нейната култура, но и пред съвременните постижения на страните от този континент.

Тази година празникът бе троен – защото освен Денят на Африка се отбелязват и 15 години от създаването на посолството на Сейшелите в България и Денят на Сейшелите. В събитието участваха всички африкански държави, които мат представителства у нас и създавайки неповторима празнична атмосфера, те успяха да пренесат магията на Африка до всички жители и гости на столицата.

Сейшелските острови получават името си в чест на Виконт Жан Моро дьо Сейшел, министър на финансите по времето на крал Луи XV. Страната има площ 455,3 кв. км и е разположена в западната част на Индийския океан на 115 острова (41 от тях са изградени от гранит и 74 са коралови острови) от архипелазите Сейшелски, Амирантски, Алдабра, Космоледо, Фаркуар и др., с обща брегова линия 620 км. Разположена е между 4 и 10 градуса южна ширина и между 46 и 56 градуса източна дължина, архипелагът е разположен в Индийския океан, на север от о. Мадагаскар. Населението е 81,188 души (2005 г.), единственият град на островите е столицата Виктория. /БГНЕС