Александър Ненков: Ако така се взема власт, не искам да живея в тази държава

„Ако това е начинът за сваляне или взимане на власт, аз не искам да живея в тази държава“. Така депутатът от ГЕРБ Александър Ненков коментира днешната ескалация на напрежението по време на протестите в София и блокадата на сградата на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

„Живеем в цивилизована държава. Не е начинът с провокации или с някакво насилие. Много ми е интересно какво ще стане, ако тези хора влязат в парламента. Какво, ще ни бият ли? Ще ни убият ли? Ще ни заравят в ковчези? Всеки има приятели, семейства, роднини. Сигурно и те се притесняват за това дали ние сме добре или не. Не приемам по никакъв начин да се стига до крайности. Надявам се голямата маса протестиращи, имам и мои познати на протест, няма да позволяват държавата да се срине по този начин. Това би било един срамен ден за българската демокрация“, смята Ненков.

Според него никой от протестиращите, включително и президентът Румен Радев, който подкрепя протестите от самото им начало, не казва „какво ще направи той“, а единствено призоват за оставка на кабинета, начело с премиера Бойко Борисов.

„Една оставка ще породи друга политическа ситуация и друга политическа криза, от която не е ясно как ще излезем“, категоричен е депутатът от управляващото мнозинство.

„ГЕРБ два пъти е подавал оставка. Щом сме могли два пъти да предприемем тази крачка, смятам, че винаги това е обсъждан вариант. Самият премиер Бойко Борисов го е обсъждал многократно. На този етап, честно да ви кажа, независимо колко хора са отвън, има и инакомислещи хора. Мен са ме спирали без да ме познават и са ми казвали, че за тях не е приемливо да се подава оставка, както и че има избори март месец и не бива държавата да се вкарва в тази спирала“, допълни още той. /БГНЕС