Александровска болница продължава да е в окаяно състояние

Александровска болница продължава да е в окаяно състояние. Измина година след организираните от синдикат “Защита” протести срещу отвратителните условия на труд в болницата. Протести, които бяха подкрепени от работещи в болницата, пациенти и студенти. Протести, заради които Министерството на здравеопазването отпусна милиони левове за ремонти?!

Къде са тези милиони, пита д-р Андрей Коцев в социалната мрежа.

От НС Защита са публикували и снимки във Facebook, които наистина показват плачевното състояние на една от най-големите болници у нас.

Също работещи в болницата продължават да се оплакват от ниски заплати.

„Да си здравен персонал в България и да работиш за жалка основна заплата. Както неотдавна стана известно обаче, директорите на болници в България са добре платени. Привлекателно добре.

Защо за огромната част от работещите в здравеопазването това не е така?! Защото мълчим. Защото сме експлоатирани. Защото им го позволяваме. Да работиш на две-три места. Защото парите от едното работно място не стигат за нормален живот. А животът е един. Нямаме два-три живота, нали”, пише д-р Коцев.

Основните заплатите са ниски и в „Александровска“, г-н директор. А за битовите сметки, кредитите и храната на работещите трябват пари. Никой в магазина не се вълнува къде работи купувача. Искат му пари. Сладките приказки за светлото бъдеще не вършат работа.

Но видяхме от публикуваните заплати на директорите на болници в България, че светлото бъдеще можело и сега да се случи. Време е да се случи и за нас, подчертава д-р Коцев. /БГНЕС