Янчев: Националният отбор загуби от липсата на Ивайло Чочев

Националният отбор загуби от липсата на Ивайло Чочев. Това заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев на пресконференцията си в Пресклуб България преди 1/4-финала от турнира за Купата на България с Арда, предаде репортер на БГНЕС. Двубоят с кърджалийци е в сряда, 5 април, от 18:30 часа.

Янчев сподели очакванията си за срещата в Кърджали. „Очакванията за мача са, че на тоя етап от Купа България няма слаби отбори, особено когато гостуваме на Арда Кърджали, един много добър отбор. Най-важното е нашият отбор как ще подходи, в тези две седмици поработихме доста добре и мисля, че сме готови да се справим със съперника“, започна той и продължи: „Кадровите проблеми – имаме двама човека наказани. Ще се лишим от тях. Що се касае до съперника, и двата отбора се познаваме отлично, работим върху тези аспекти да се представим добре. Наистина е хубаво, когато имаш две победи, те дават още по-голямо самочувствие. Хубаво е да победим, но много е важно, че тези два мача са в историята. В сряда ни чака нов двубой, който няма нищо общо с предишните два“.

Тодор Янчев.

Наставникът на „армейците“ коментира и липсата на реализатор номер 1 в Първа лига Ивайло Чочев в националния отбор. Полузащитникът отново не бе викнат от селекционера Младен Кръстаич, а нашите инкасираха две загуби без вкаран гол от Черна гора и Унгария на старта на европейските квалификации. „Да, мисля, че Ивайло има място в националния отбор – той не е почивал, свършихме доста работа, имахме и контролна среща, в която той взе участие, от гледна точка на форма, не е загубил – да, може би българският футбол загуби от липсата му. Лично според мен той е един от най-добрите футболисти на поста си".

Част от календара е, ние се съобразяваме с тези паузи за националните отбори. Свършихме и друга работа, която трябваше да се свърши. Лично аз съм доволен, че работихме и от друг тип естество, имахме контрола в Белград, националните ни се върнаха здрави. Да, знаем, че Партизан исторически и в моментно състояние са в челото на класирането на Сърбия – една сериозна проверка, която се радвам, че изиграхме, представихме се добре, даже Диков вкара два гола на именит съперник, това е важно“, коментира той и престижния успех над сръбския гранд в контрола.

Янчев бе категоричен, че отборът ще подходи сериозно към Купата и повтори, че целта на „червените“ си остава място в евротурнирите, без значение дали през първенството или през надпреварата. „Нашата крайна цел е да се класираме за евротурнирите, независимо през Купата или третото място в Първа лига. Максимално сериозно подхождаме към турнира и първенството. Рядко се стига до полуфинал, финал – самите футболисти го осъзнават, това е една стъпка към полуфинал, а след това имаме възможност за финал. Работим за такива мигове, които осмислят кариерите както на играчи, така и на треньори. Да, всяко едно име, което споменахте, остави своя отпечатък в ЦСКА. Още по-радостното е, че те поеха по треньорския път – имат интелекта и качествата, радвам се, че една голяма част, които сме били на зеления терен, сега сме съперници и скамейките. Тръпката, независимо срещу кого играем, си я има. Въпросът е в уважението към треньора от другата страна. Със Сашо Тунчев сме изживяли много положителни моменти заедно“, добави той и по отношение на факта, че много бивши играчи на ЦСКА станаха треньори в родния шампионат.

Светослав Диков.

Помага, наистина, както казах, това осмисля една футболна кариера като играч. Всеки един футболист му остава това, което е спечелил – едно задоволство до края на живота му. Жалко е, че има голяма част футболисти, които не са спечелили нищо. Да, малко или много това, което години наред съм работил с него – имах щастието 10-11 години да бъда в може би най-големия клуб в България. Не омаловажавам и Левски. Имах възможност да се докосна не само до Стойчо Младенов, но и до други големи величия. Именно това мислене за победа във всеки мач е много важно – да, аз се съветвам с много хора. Турнирните двубои са винаги и по-интересни – тук срещаме Арда в един мач, който може да се реши в 90 минути, продължения или дузпи – нямаш право на грешка, нямаш право на поправителен, както в първенството, където имаш възможност да се поправиш“, завърши треньорът по отношение на взаимоотношенията си със Стойчо Младенов и разликата между турнирните битки и тези от първенството.

Нападателят на ЦСКА 1948 Светослав Диков също взе участие в пресконференцията, като изрази надежда за достигане до полуфиналите за Купата. „Надявам се да направим добър мач и да продължим към полуфиналите. Аз играя нападател, за мен винаги е важно да вкарвам голове. Тия голове могат само да ме радват“, добави той за двата си гола във вратата на Партизан, донесли успеха на „червените“ в контролата по време на паузата за националните отбори. /БГНЕС