Арсенал започна сезона с домакинска победа над Нотингам Форест

Отборът на Арсенал започна по успешен начин новия сезон във Висшата лига, след като победи Нотингам Форест с 2:1 у дома в мач от първия кръг на първенството. На "Емиратс" вицешампионите от последната кампания доминираха на терена, но въпреки това не стигнаха лесно до успеха.


Първият голям шанс в двубоя се откри през гостите в 11-та минута, но централният нападател на Форест Бренан Джонсън не запази хладнокръвие, останал очи в очи с Арън Рамсдейл, и стреля над вратата. В 26-та минута натискът на лондончани даде резултат и Еди Нкетия откри резултата с точен изстрел по земя. Малко след това Букайо Сака покачи на 2:0 със страхотен далечен удар по диагонала. Второто полувреме започна неприятно за Арсенал, след като новото попълнение Юриен Тимбер трябваше да напусне принудително терена с потенциално тежка контузия.

Възпитаниците на Стив Купър успяха да се върнат в мача в 82-та минута, когато дошлият от Манчестър Юнайтед Антони Еланга надбяга отбраната на домакините и подаде на Тайво Авони, който вкара от непосредствена близост. До края Форест опитаха да поставят съперника си под напрежение, но не успяха да стигнат до изравнителен гол.

По този начин Арсенал също направи успешен старт на сезона, след като вчера това стори и Манчестър Сити. /БГНЕС