Атанасова: Останалите партии действат синхронно

Има тотален синхрон между останалите политически сили. Той се изразяваше не само в приемането на безумни изборни правила за провеждане на предсрочните парламентарни избори, но и в едно не съвсем прикрито съглашение за председател на ЦИК. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова след консултациите за председател на Централата избирателна комисия при президента, предаде репортер на БГНЕС.

"Смятам, че демонстрацията, която направиха политическите партии на миналите консултации, когато никой не пое отговорността и всички мълчаха, днес изведнъж се наруши това мълчание. Включително и господин Тошко започна да говори от името на ГЕРБ. Да беше говорил от името на лидера си, който нито сме го виждали, нито сме го чували, дори и на работа не идва“, коментира тя и изрази надежда, че сега тази отговорност ще бъде споделена, така както изисква техният изборен кодекс.

Тя припомни, че партията им е атакувала текстовете в Конституционния съд.

"Това, което направи ГЕРБ е да демонстрира, че има не само кадри, които да заемат всяко едно от местата, така направихме предложенията и за МС, така продължаваме да казваме, че има проблем с Изборния кодекс и този проблем тепърва ще бъде забелязван“, добави Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че са хубави призивите за честни, демократични, свободни и равни избори, но те не се гарантират с новия Изборен кодекс.

Атанасова каза още, че не е обърнала внимание на критиките на президента Румен Радев спрямо Бойко Борисов.

Тя отрече обвиненията, че с действията си саботират държавата и посочи, че единственият такъв е Мая Манолова и пожела успех на новия председател на ЦИК Камелия Нейкова. /БГНЕС