Българинът Влад Тенев сред лидерите на бъдещето на "Тайм"

Изпълнителният директор на „Robinhood“ Влад Тенев, който беше в центъра на историята за атаката на "Уолстрийт" от потребители на „Reddit“, е включен в списъка на списание „Тайм“ на "лидерите на бъдещето".

Заедно с него в списъка влизат и лидерът на белоруската опозиция Светлана Тихановская и помощникът на американския президент Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан. Списъкът е публикуван в сряда на уебсайта на вестника, съобщава ТАСС.

Приложението за игра за борсата „Robinhood“, собственост на едноименната компания под ръководството на 33-годишния Владимир Тенев, бизнесмен от българо-американски произход, се превърна в една от основните платформи за атака на ползвателите на „Reddit“ срещу Уолстрийт. Решението за ограничаване на потребителските операции в приложението спомогна за намаляване на нестабилността на борсата, но предизвика вълна от критики срещу Тенев.

Тихановская е единственият представител на постсъветското пространство в този списък. Общо традиционно участват 100 души. В допълнение към политическите и социалните лидери това са художници, новатори, хора, чиято дейност списанието нарича „феномен“. Представители на САЩ преобладават във всички категории, списъкът на лидерите малко или много се отличава с националното разнообразие.

Кратка бележка - представянето на Тихановская е написано от лидера на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо, който до голяма степен е загубил позицията си. През 2019 г. той също участва в този списък.

Съливан, който пое поста асистент по националната сигурност в Белия дом, е само на 44 години. Преди това е работил в държавния апарат по време на президентството на Барак Обама. / БГНЕС