Барселона и Атлетико Мадрид ще бранят преднина в Шампионската лига

Първите два полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига ще станат ясни тази вечер. От 22:00 часа българско време започва мачовете Барселона - Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд - Атлетико Мадрид.


Каталунците са в много добра позиция, след като спечелиха първата среща в Париж с 3:2 и сега трябва да бранят преднината си пред своята публика. Треньорът на Барса Шави Ернандес обаче обяви, че неговите играчи няма да мислят за защита. "Ние не сме отбор, който брани преднината си, ще искаме да владеем топката и да спечелим мача. Надявам се да покажем най-доброто от себе си, но те ще ни тестват до краен предел. Мисля, че мачът ще бъде подобен на първия", коментира Шави. "Това е Шампионската лига, това е ПСЖ, очаква ни мач, в който никой няма да спести и капка сила", допълни той.

Срещу него застава последният треньор, донесъл на Барселона трофея от Шампионската лига - Луис Енрике, който още след загубата на "Парк де Пренс" обяви, че неговият отбор вярва в обрата и в Барселона предстои "война".

В другия мач Борусия Дортмунд ще търси обрат срещу Атлетико Мадрид след загубата с 1:2 в Испания преди седмица. Треньорът Един Терзич обяви, че той и играчите му ще разчитат на неповторимата подкрепа от препълнените трибуни на "Вестфаленщадион". "Когато излезеш на терена преди тази публика, си длъжен да дадеш всичко от себе си. Това е нещо уникално, трибуните винаги са пълни и са ни помагали безброй пъти през годините", каза Терзич. Борусия Дортмунд се надява да достигне полуфиналите в най-престижния европейски клубен турнир за първи път от 2013 година, когато Юрген Клоп класира тима за финала, загубен от Байерн Мюнхен.

От своя страна Атлетико Мадрид има два загубени финала под ръководството на Диего Симеоне, но винаги е солиден и опасен съперник в Европа, като на осминафиналите отстрани намиращия се в страхотна форма отбор на Интер. /БГНЕС