Барселона преотстъпи Ансу Фати на Брайтън до края на сезона

Брайтън финализира привличането на Ансу Фати от Барселона с наем до края на сезона. 20-годишният талант има девет мача за националния отбор на Испания и имаше своята роля за шампионската титла на Барса в Ла Лига миналия сезон, когато вкара седем пъти в 36 срещи за първенство.


Преминаването на Фати на „Амекс Стейдиъм“ не включва опция за закупуване. „Щастливи сме да потвърдим привличането на Ансу Фати от Барселона под наем до края на сезона. 20-годишният футболист изигра 36 мача в Ла Лига с екипа на Барса миналия сезон, когато тимът грабна първата си шампионска титла на страната от четири години насам“, се казва в изявление на сайта на „чайките“.

Фати изгря на сцената на 16-годишна възраст, когато направи дебюта си за Барселона срещу Бетис през септември 2019, превръщайки се във втория най-млад дебютант в историята на клуба. Той стана най-младият реализатор в историята на каталунците седмица по-късно, когато се разписа при равенството 2:2 с Осасуна, преди да стане и най-младият голмайстор на клуба в Шампионската лига, вкарвайки за успеха над Интер с 2:1.

С националния отбор, Фати направи дебюта си за „Ла Фурия Роха“ при равенството 1:1 с Германия и реализира при първия си старт като титуляр на едва 17-годишна възраст при победата над Украйна с 4:0. /БГНЕС