Бензема официално премина в Ал Итихад

Карим Бензема подписа тригодишен договор с шампиона на Саудитска Арабия Ал Итихад, като към него вероятно ще се присъедини и френският национал Н‘Голо Канте. Бензема бе свободен агент, след като напусна Реал Мадрид след 14-годишен изпълнен с трофеи период.


Според информациите договорът на нападателя с Ал Итихад е на стойност над 100 млн. евро на сезон, като халфът на Челси Канте ще взима подобна сума, когато парафира на свой ред двугодишен контракт в Арабския полуостров. Бензема се присъединява към бившия си съотборник в Реал Мадрид Кристиано Роналдо в саудитската Про лига, като се появиха спекулации, че Лионел Меси също може да заиграе в първенството след раздялата си с Пари Сен Жермен.

„Това е добро първенство и има много добри играчи. Кристиано Роналдо вече е там – мой приятел, което показва, че Саудитска Арабия започва допълнително да вдига нивото си. Тук съм, за да печеля, както го направих в Европа. Имах щастието да постигна невероятни неща в кариерата ми и да спечеля всичко възможно в Испания и Европа. Сега усещам, че е настъпил подходящият момент за ново предизвикателство и проект“, каза Бензема, който е действащ носител на „Златната топка“ и има 25 големи трофея във витрината си за 14 години с екипа на Реал. Новият му отбор Ал Итихад стана шампион в последния сезон с пет точки разлика пред Роналдо и Ал Насър.

Междувременно, Канте се очаква да се присъедини към Бензема в шампиона на Саудитска Арабия след сезон, изпълнен с контузии. 32-годишният футболист изигра едва девет мача за Челси тази кампания, след като получи травма на подколянното сухожилие през октомври, а сезонът му приключи преждевременно след проблем в слабините миналия месец. /БГНЕС