Бионсе ще получи наградата за новатор на iHeartRadio

Бионсе ще бъде удостоена с наградата iHeartRadio Innovator Award на тазгодишните музикални награди iHeartRadio 2024.


"Малко артисти в историята са поемали творчески рискове, успешно са трансформирали музиката си и са повлияли на поп културата на такова ниво, както Бионсе", се казва в прессъобщение на iHeartMedia, в което се обявява отличието. Организацията описва изпълнителката на "Love On Top" като "глобална културна икона", която "е създала музика, оглавила класациите в множество формати, като същевременно е създала революционни турнета", добавяйки, че миналогодишното турне "Renaissance World Tour" е "най-печелившото турне в историята както за R&B изпълнител, така и за чернокожа изпълнителка".

Неотдавнашното пускане на сингъла на Бионсе "Texas Hold 'Em" също беше отбелязано като "първата песен тази година, която достига до номер 1 в САЩ и в световен мащаб във всички основни платформи за продажби/стрийминг, което я прави и първата чернокожа изпълнителка, достигнала номер 1 в Hot 100 с кънтри песен".

"Освен че създава изкуство, което вдъхновява света, през последното десетилетие Бионсе се занимава с филантропия и дарителство чрез своята фондация BeyGOOD, която помага на общности по целия свят в широк спектър от проблеми - от помощ при бедствия и недостиг на вода и жилища до подкрепа на млади предприемачи и кариерно развитие", се казва в съобщението на iHeartMedia. "Бионсе е истинското определение за съвременен артист новатор".

Наградата за новатор се дава на артист, който "непрекъснато допринася за поп културата и музикалната индустрия", заявиха от iHeartMedia. Сред предишните носители на наградата са Тейлър Суифт, Бруно Марс, Алиша Кийс и Chance the Rapper./БГНЕС