Богдана Карадочева: Младите се борят за бъдещето си

"Харесвам младите хора. Те се борят за по-добър живот и бъдеще, но мисля, че трябва да излъчат лидер – млад и интелигентен като тях, с енергия, за да са ясни посланията им".

Това заяви за БГНЕС известната българска певица Богдана Карадочева, коментирайки нестихващите антиправителствени протести в столицата и други градове от страната.

„Преди 30 години, всеки ден, аз и много мои приятели и колеги бяхме на шествия и протести. Пеехме по площадите в цялата страна. За съжаление, революционната ми енергия вече е поутихнала и си мисля, че изборите са най-демократичният начин за изразяване на мнение“, смята тя.

Според Богдана Карадочева не могат да се направят прогнози за това дали общественото недоволство ще стихва или ще се разраства.

„Не мога да отговоря. Все едно дали ще стихне или ще бъде още по-енергична и силна, важното е, че никой не трябва да бъде обиждан с ужасни квалификации. Всеки човек има роднини, има близки, има деца. Аз съм много против такова яростно оскърбяване. Трябва кротко и спокойно, защото това не е игра. Не е въпросът кой ще победи на канадска борба. Трябва по-спокойно да се помисли какво трябва да се направи“, смята българската певица.

В едно тя е категорична: „Да победи доброто, аз съм за това. Което е по-добро, то да победи!“. /БГНЕС