Борис Христов с втори авторски сингъл: В „STRONG“ искам да покажа кой съм

Той се появи в миналогодишното издание на песенния конкурс „Гласът на България“ и спечели сърцата на публика и зрители с невероятния плам и емоционалното си представяне. Те му донесоха и мястото на финалист, само на крачка от победата, станала притежание на фолклорната изпълнителка Петя Панева. Сега, година по-късно Борис Христов издава вече втори авторски сингъл, устремен все по-упорито към, както той самият казва, пътя на „господар на собствената си съдба“.

За предизвикателствата в света на музиката и в неговия собствен свят, за авторските му проекти и за това – какво предстои – чаровният поп изпълнител Борис Христов разказа в интервю за БГНЕС.

„Започнах да се занимавам с музика, когато бях на 14-годишен. Ей така изведнъж се появи усещането, че това е нещото, което трябва да правя. И до ден днешен никога не съм имал колебанието дали решението ми е било правилно“, разказа изпълнителят.

Музикалният му път започва с класическа музика, свирейки на валдхорна във военно-музикално училище. След завършването му работи почти 4 години в Националния гвардейски оркестър като валдхорнист, съвместявайки го учението си в Музикалната академия. След това се появява и интересът към поп музиката.

„Започнах да свиря на кийборд, както и с различни групи, а на 23 години за първи път излязох и в чужбина с една от групите и се качих на първият ми круизен кораб. Това продължи 18-19 години – до 2019 г., когато спрях да работя като корабен музикант“, продължи своя разказ Борис.

На кастинга на тъмно той се представя с песента „Human“ на Раг ен Боун Мен. Изпълнителят я разучава на един от круизните кораби, на които пее по молба на един от круизните директори. След като се приема с възторг от публиката там, песента става една от любимите му за изпълнения.

„Животът на кораб е нещо много интересно – или го харесваш много, или не го харесваш изобщо. Случи се така, че на мен много ми допадна. Там се промених и като човек“, сподели Борис.

Там Борис Христов открива и дамата на сърцето си – след 15 години по море.

„Казва се Мари и е от Южна Африка. Запознахме се през 2019 г. към края на моя първи договор като бар пианист. Ние се сгодихме много бързо – само 2-3 седмици, след като се запознахме. Тя наистина е любовта на живота ми и моето вдъхновение. От 4 години и половина сме вече горди родители и на момченце, което се казва Виктор. И така животът става все по-хубав и по-хубав“, вдъхновен е младият изпълнител.

Любимата песен на съпругата му, за изненада и на самият Борис, е българска песен – „Две следи“. И тя, и синът му харесват също Васил Найденов, който е и любимец на самия Борис. Именно по настояване на съпругата му, той се опитва да създава вече и песни на български език.

„Скоро ще имам песен и на български език, почти е готова“, издаде голямата новина Борис Христов за първи път в интервюто за БГНЕС.

2019 година е преломна за Борис, тъй като, той решава да стане, по думите му, „господар на собствената си съдба“ и поема по истинския път на сериозното изграждане като музикант и изпълнител.

Така се появява първото му изцяло авторско парче „Need you“.

„Need you“ беше песен, написана много набързо, защото не знаех, че участието ми в един формат като „Гласът на България“ ще възбуди интерес към мен. Когато се появи такъв интерес, почитателите влизат в социалните медии и търсят и други негови неща“, разказа бъдещата звезда.

Освен опита за няколко инструментални пиеси в училище, Борис никога дотогава не е писал своя музика. Следвайки призива на своите почитатели обаче, той написва „Need you“ само за няколко часа.

„Така зад създаването на първата ми песен, колкото и комерсиално да звучи, стои нуждата да покажа на хората, че творя“, призна пред камерата Борис.

„Виждал съм хора да плачат на „Need you“. За мен беше странно. А най-странното беше, че момиче, което видях да плаче на песента, дойде при мен и ми каза, че тя всъщност не знае английски“, сподели още Борис, като казаното отново затвърждава мнението в музикалните среди, че той достига до слушателите именно с темпераментния си начин на изпълнение.

„Аз съм сигурен в едно нещо“, каза творецът, „За да пееш със страст, трябва да пееш песни, които обичаш. Винаги се старая да пея песни, които наистина харесвам“, е тайната на неговата сценична харизма.

Само преди малко повече от месец, на 1 декември, излиза и втората авторска песен на Борис Христов, „STRONG“, към която вече има видеоклип. Стилно, красиво, с мисъл и емоция, видеото отговаря на напълно на настроението на парчето, което пък носи стила на Борис - какъвто зрителите и феновете му го познават. Във видеото на „STRONG“ участват общо 9 цветни и различни хора, с част от които изпълнителят се запознава на самите снимки. Сред тях има корабен музикант, фотограф, модел, ученичка, спортист, танцьорка… Най-малкият актьор в лентата е 10-годишният Гого, който мечтае за тази професия и именно във видеоклипа на „STRONG“ прави своя актьорски дебют.

„Реших да не се отдалечавам много от стилистиката, с която хората ме познаваха от „Гласът на България“. Признавам си – страх ме беше да рискувам с българска втора песен. С тази песен искам да разкажа на хората малко за себе си. „STRONG“ е автобиографична песен, но се надявам и много хора да припознаят себе си. Посланието в нея е, че ако желаем да постигнем нещо много силно, със сърцето си, това неминуемо се случва. Убеден съм в това“, заяви убедително Борис.

Младата звезда има и друга страст, за която малко от неговите почитатели знаят – фотографията. Интересът му към нея се ражда по време на пътуванията му, когато се появява желанието му да запечатва места и хора. Посвещава се главно на "street фотографията“ и през 2018 година печели първа награда от „Фото форум“ за street фотография и втора награда за сватбена фотография.

„При едно посещение в Южна Африка снимах една сватба и се оказа, че имам интерес към сватби. Връщайки се в България обаче осъзнах, че сватбите в България нямат нищо общо със сватбите там, тъй като сватбите в Южна Африка се случват само на едно място, докато в сватбите тук трябва да обиколиш целия град – взема се булката, после се играе хоро пред блока и т.н. Оказа се доста изморително“, разсмива екипът ни Борис.

Любимият му за фото „улов“ обект са хората. В студиото си той прави бизнес портрети, при които поставя клиентите си в различни ситуации, за да ги накара да бъдат себе си по време на заснемането им.

Но неминуемо главният път, който Борис е решил да следва, е този на музиката. Мислите му са в посока на работа със свои колеги изпълнители и популярни лица, като в момента е в процес на разговори с две свои колежки за бъдещ проект.

„Това, което най-скоро предстои, е на 20 януари – всички, които харесват музиката ми, могат да заповядат в „Суингин Хол“. Започваме от 23:00 ч. докогато има купон“, разкри изпълнителят.

Посланието на музиката Борис вижда в максимата: да бъдеш истински.

„Един изпълнител, един артист никога не трябва да дискредитира себе си“, съветва той. „Хората, които влизат в Художествената академия например се ориентират какво ще рисуват благодарение на това, което им диктува сърцето. Често виждаме абстрактни неща, дали картини или музика, продиктувани от сърцето на автора им. Това не означава, че той не може да нарисува един много красив портрет или пейзаж. Но това е начина той да не се дискредитира – да прави точно това, което иска. Затова смятам, че най-важно е да бъдеш себе си и да правиш музиката, която искаш да правиш. Защото само така ще попаднеш на точното място сред точните хора и пред точната публика. Дори и да не е многобройна. Но само така хората ще чуят това, което искаш да им кажеш“.

А това, което иска да каже със своята собствена музика, отново е продиктувано от безмерната емоционалност на младия творец: „То е, че страшно много обичам да пея. Аз изпитвам изключително физическо удоволствие, когато музика излиза от гърлото ми, от мен. Както много хора обичат шоколад, така аз по същия начин много обичам да пея. И се надявам точно поради тази причина да докосвам хората с музиката си“, завърши прочувствено Борис Христов. /БГНЕС