Бориславова: Част от 19-те лица в списъка на Петков участват в организацията на протести

Три важни точки са обсъдени на заседанието на Министерския съвет, съобщи говорителят на МС Лена Бориславова, предаде репортер на БГНЕС.

Първата е по повод инициативата за планирани протести на МВР. Премиерът ще проведе срещи с представители на потенциално протестиращите, уточни Бориславова.

По повод организацията вътрешният министър Бойко Рашков е информирал, че организация тече в цялата страна сред криминално проявени лица, които срещу заплащане биват стимулирани към протест. Част от тях са купувачи на гласове. Има данни, че част от 19-те лица в списъка на премиера Петков също участват в организацията, обясни Бориславова.

Кабинетът реши във връзка с дефицитите на армията, 35 млн. лева да бъдат отпуснати за радиокомуникационно оборудване за танкове и военни машини.

Инвестиционните разходи, залегнали в бюджета за подобряване на мобилността на силите, са в размер на 60 млн. лв., уточни Бориславова.

По темата за АЕЦ "Белене", тя заяви, че има коалиционно споразумение, в което е залегнало развитието на ядрената ни енергетика. Предстои анализ кой проект е по-добър - "Белене" или "Козлодуй". /БГНЕС