Борисов: България има нужда от стабилно правителство, да се уповаваме на опита и сигурността

„Основаването на ГЕРБ като партия беше за европейското развитие на България. Много пъти ме попитаха защо сме заедно със СДС. Защото СДС изведе България от комунизма по пътя на Европа и евроатлантизма. Кръговете, кръгчетата и корупцията направиха така, че част от тази партия да се преобразува в други партии и силата на СДС намаля в полза на социалистите. За радост, тогава се явихме ние и благодарение на ГЕРБ, използвайки опита, мъдростта, а и слабостите, сега сме заедно, за да гарантираме на България евроатлантическата ориентация и да правим добрини за народа”. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри конференцията „По-силни от кризите! ГЕРБ- СДС”.

Председателя на ЕНП Манфред Вебер присъства на конференцията, за да подкрепи ГЕРБ на предстоящите избори.

„Противопоставянето, което виждаме в момента е на имперския колониализъм, който Русия иска да разпространи. Тук няма място за съмнение и колебание. Въпросът е дали ще подкрепим украинците в борбата им за свобода, справедливост и демокрация, или ще застанем на страната на руския империализъм. Борисов и ГЕРБ направиха своя много ясен и категоричен избор - те са на страната на мира, на антируската агресия, както и Гари Каспаров много ясно го каза - те са на страната на демокрацията и свободата. Предстои ни тежка зима, която трябва да е зима на солидарност. Ние трябва да направим всичко да овладеем цените на газа и тока, за да можем печалбите от дружествата да бъдат вложени в полза на гражданите. Ние имаме нужда от солидарност в областта на газа и скоро ще потече по Гърция, за което благодаря на Борисов затова, че Европа ще има достъп, защото това беше постижение на ГЕРБ”, каза още Борисов.

България и Румъния трябва да влязат в Шенген. Важно е да продължи разговора за бъдещето на Западните Балкани, смята Манфред Вебер. „България е важна държава, страната има нужда от опит, няма време за дребни политически борби. България трябва да е в силна и обединена Европа, а не да бъде далеч от нея, по пътя на една руска имперска политика.Европа има нужда от силна България”, заключи Вебер./БГНЕС