Борисов: До 100 млрд. евро ще увеличим през следващите 4 г. БВП на страната

До 100 милиарда евро ще увеличим през следващите 4 години БВП на страната. Коронавирусът забави растежа за една година, но съм убеден, че по начина, по който лекуват и ваксинират докторите, икономиката ще се възстанови с бързи темпове. Това написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Старозагорско.

Вследствие на това ние поемаме ангажимент средната работна заплата в страната да достигне поне 2000 лева. Убеден съм във всичко, което правим. Ще продължим със санирането и строителството на големи инфраструктурни обекти.

И разбира се, на първо място църквите, джамиите и манастирите. Защото искам всички да са доволни, спокойни и да могат да се отдадат на вярата. Има ли вяра, има народ, има морал, има бъдеще, добави Борисов.

Много лесно се говори един път в годината на Шипка, но десетилетия наред паметниците и храмове ни бяха в окаяно състояние. Всички прекланяме глави на Шипка. Монументите на нашите герои трябва да са брилянтни. Ние ще продължим да се грижим за тях, посочи още Борисов.

650 000 лв. сме отпуснали през последните години за изграждане на велоалеи на територията на община Казанлък. С още 2 млн. лв. европейско финансиране ще се направи велоалея от гр. Крън до гр. Шипка, която се явява продължение на съществуващото трасе между Казанлък и Крън. Дължината на велосипедната алея е близо 7 км. Тук е едно от най-красивите места на страната и трябваше да осигурим безопасни условия на всички колоездачи. С осигурените от правителството над 100 000 лв. се ремонтира НЧ "Светлина 1861" в град Шипка. Дейностите включват укрепване на сградата, както и ремонт на покрива. Преди да отпуснем средствата миналата година, културната институция се е рушала в продължение на 30 години. А опонентите ни твърдят, че при нас имало разруха? Никога не са ни изненадвали провокациите им. Когато нищо никога не си построил, друго не ти остава, подчерта премиерът.

На храм-паметника манастир „Рождество Христово“ – Шипка усилено текат ремонтни дейности. За тях през миналата година правителството отпусна 1 612 000 лева, с които се реставрира камбанарията на храма, която беше в много тежко състояние. Църквата тук е един от символите на българското Освобождение. Великолепен храм, който пази паметта на героите. Догодина се навършват 120 години от освещаването на църквата и ние сме осигурили всички необходими средства това историческо място да стане още по-красиво, каза още Борисов. /БГНЕС

Тагове: