Борисов: ГЕРБ е системна партия с евроатлантическа ориентация

Няма да подам оставка от партията! Преча им, защото от 20 години съм в политиката и нито Атанас Атанасов, нито Корнелия Нинова имат победа срещу мен. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Нова Загора, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов коментира думите на Атанасов, че за шест месеца разпадналата се коалиция е направила повече, отколкото той за 12 години. „Прав е – токът поскъпна 5 пъти, газът също поскъпна, дизелът и бензинът са почти двойни“, каза бившият премиер и добави, че ГЕРБ нямаше да позволи такова поскъпване. Вината за високите цени на горивата е изцяло на ПП, които са вкарали посредници. Така по половин милиард на месец отиват в чужбина, предупреди Борисов.

По отношение на цената на тока, той припомни, че България сама си произвежда въглищата и разполага с ТЕЦ-ове, които произвеждат електричество. „Откъде дойде този скъп ток?“, попита Борисов.

Той предупреди, че вече бившите управляващи искат да погодят коварен номер и да оставят президента без бюджет по време на служебния кабинет.

Борисов коментира и поведението на БСП, които отказаха да отидат на днешните консултации при президента с мотива, че са били на бюджетна комисия. „Нашите представители също бяха там, но отидохме при президента, защото това е национално отговорното поведение“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново подчерта, че няма да даде ГЕРБ. „Партията на промяната ще има две брошки на ревера си – „Демократична България“ и БСП. Няма да дам ГЕРБ да стане брошка на някого. ГЕРБ е системна, здрава партия, с евроатлантическа ориентация“, подчерта той. /БГНЕС