Борисов: Посещение на Зеленски у нас ще е добър знак

Посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би било много добър знак за демократичната общност в България. Признание за всичко, което България прави през последните месеци. Ако има такава визита, разбира се че ще се видим с него.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

"Има две теми, които много ме притесняват. Каховка може да няма поражения, но проблемите с АЕЦ „Запорожие“, които излязоха от разговора между Зеленски и Макрон – това е най-голямата ядрена мощност и ядрена бомба в Европа. Световната общност трябва да гарантира, че тази най-голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба", допълни Борисов. “Световната общност трябва да принуди Русия да не се прибягва до подобна авария, или нещо подобно, свързано с най-големия язовир там”, категоричен е той.

Относно отменената от ГЕРБ вчера лидерска среща с ППДБ, Борисов коментира: “по принцип лидерските срещи не са фиксирани. Те могат да се провеждат и по три пъти на ден, ако е необходимо. Вчерашния ден имаше няколко важни решения, които трябваше да се вземат, и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната комуникация, за да се проведат комисията по енергетика, комисията по отбрана - да вземат необходимите решения относно декларацията за подкрепа на Украйна за членството й в НАТО, декларация за ВСС да не избират главен прокурор в този състав и др. Днес ще се видим. Това са работни срещи. За 10:00 часа ще се видим, но това не са срещи, от които ще произлизат новини", обясни лидерът на ГЕРБ.

“Вчерашното изявление на бившия главен прокурор Иван Гешев показва, че всичко, което направи в последните си дни като главен прокурор, е било в подготовка на неговия политически проект”, коментира още Борисов. И обясни, че докато е бил разпитван в прокуратурата, е бил питан "дали е чел вестник Марица и списание “Life style”, и е трябвало да отговори какво е имал предвид, когато е казал, че след 5 г. ще се жени. “По-страшно беше във ВКС, където дойдоха 3-ма прокурори да ми зададат въпрос защо съм поискал оставката на Гешев. И в този разговор зададох елементарен въпрос "президента Радев викахте ли го?", защото той първи поиска оставката, Христо Иванов - не, Кирил Петков-не, Асен Василев-не, Атанас Атанасов - не, Корнелия Нинова-не, Слави Трифонов-не, а защо ме викате мен”, разкри той.

“На съучениците на Гешев имунитета си няма да го дам”, категоричен е лидерът на ГЕРБ. “Моя имунитет го дава българския народ, слагайки ме на първо място и на избори, и в социологически агенция, и като политическа личност”, допълни Борисов./БГНЕС