Борисов: Ще подкрепя споразумението с енергетиците и миньорите

“Доста компромиси се направиха от синдикатите, от протестиращите, от Министерски съвет, но и днес заявявам, че ще гласувам за направеното споразумение. Нататък Денков е отговорен за преговорите с Европейската комисия". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки постигнатото споразумение между миньорите и енергетиците с властта, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов призова да не се политизира въпросът. “Трябва да имаме заместваща мощност, хората в сектора трябва да бъдат спокойни за заплатата си”, каза още той.

“Това е трудна и достойна професия. Знаете в Германия, като нямаше ток си пуснаха въглищните централи и това е много умно. Въглищните централи не трябва да се затварят 2038 г., а да се замразяват. При криза можем да си ги пуснем”, смята още лидерът на ГЕРБ.

Министърът на енергетиката Румен Радев по време на заседанието на енергийна комисия е завил, че точките от споразумението са трудно изпълними, но не неизпълними.

В отговор на това Бойко Борисов припомни, че вчера си е сложил подписа след като часове на ред са водили преговори с миньорите и енергетиците. “Или да си подаде оставката, или да дойде да обясни. Няма да си излагам партията заради аматьори”, добави Борисов. /БГНЕС