Борисовата градина – слънчева и гостоприемна в последния почивен ден

Слънце в съчетание с почивния ден отново беше притегателна комбинация за посещение в Борисовата градина за част от софиянци и гостите на столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Сред хората тук днес имаше такива, които бяха избрали да дойдат с домашните си любимци, имаше и семейства с деца, разбира се и не само такива… Мястото, където може да отдъхнат столичани и днес изглеждаше гостоприемно. Борисовата градина е наричана „белите дробове на София“, заради огромната зелена площ, която заема в самото сърце на столицата.

В събота и неделя, според Мартин, обикновено има повече хора, отколкото днес. Според него това е така, защото има пътуващи. Самият той днес е тук, защото използвал да дойде по-рано – още вчера и да изпусне трафика. Мартин бе тук с домашния си любимец и сподели, че е избрал да дойде Борисовата градина, защото според него е най-просторният парк в София. „Колкото и хора да има - не се усещат“, каза той.

Галя, която беше сред хората, които избраха да дойдат тук в последния почивен ден, посочи, че дошла защото много обича природата и се чувства много добре тук. „Това ми е любимият парк в София“, каза тя. По думите през лятото например има много повече хора. „Аз излизам на разходка, карам колело и някой път тук не може да се мине по алеите, но днес няма много хора, доста е приятно“, каза тя.

Елинор, която е на 6 години и половина днес бе тук с майка си и както съвсем кратко обясни – играе си в парка. Малката, която каза, че често идва тук, не скри, че за нея е много хубаво.

„Борисовата градина е разкошна, винаги е била такава. Тук има серия от редки растения, които са просто много, много красиви. Важното е, че София трябва да бъде зелена. Борисовата градина е наше малко богатство и Западният парк, и Северният парк и най-вече Южният парк, който също е много добре поддържан, но Борисова си е останала стара класика на София“, каза Мартина. /БГНЕС