Бриньоне триумфира в гигантския слалом в Оре

Федерика Бриньоне ликува с втора поредна победа в Световната купа, след като триумфира в днешния гигантски слалом в шведския зимен център Оре.


Италианката бе втора след първия манш, но изпревари във втория водачката Сара Хектор от Швеция с 33 стотни за крайната победа. Трета се нареди лидерката в генералното класиране за Големия кристален глобус Лара Гут-Бехрами. В топ 10 влязоха Марта Басино (Италия), Теа Луис Стьернесунд (Норвегия), Юлия Шайб (Австрия), Клара Дире (Франция), Мина Фюрст Холтман (Норвегия), Франциска Грич (Австрия) и Пола Молцан (САЩ). Единствено хърватката Зринка Лютич не завърши втория манш.

Гут-Бехрами води с 286 точки пред Бриньоне в борбата за Големия кристален глобус, пет състезания преди края на сезона. Трета е действащата носителка на глобуса Микаела Шифрин, която все още не се е завърнала в СК след тежко падане на старт в Кортина д'Ампецо. Американката обаче вече е на цели 445 точки от първото място и на практика, освен ако не стане истинско чудо, няма да защити трофея си. В битката за Малкия кристален глобус в гигантския слалом Гут-Бехрами има 95 точки преднина пред Бриньоне, като до края на кампанията има само още едно състезание в дисциплината.

За жените утре предстои слалом в Оре - това е последна спирка преди началото на Финалите за Световната купа, които ще се проведат в Заалбах, Австрия между 16-23 март. /БГНЕС

Категории: