Черно море потопи ЦСКА в края и поведе в класирането

Отборът на Черно море поведе еднолично в класирането на Първа лига, след като победи ЦСКА с 1:0 у дома в дербито от 22-ия кръг на първенството. На стадион "Тича" домакините стигнаха до успеха след гол на защитника Живко Атанасов в 88-та минута.

"Червените" не направиха силен мач на негостоприемния стадион във Варна, като не отправиха нито един точен удар в двубоя. Те започнаха по-активно и можеха да поведат в 14-та минута, когато Фернандо Каранга бе изведен сам срещу вратаря на "моряците" Иван Дюлгеров и прати топката във вратата, но бе маркирана засада, а проверката с ВАР показа, че решението на страничния съдия е правилно.

След почивката играчите на Илиан Илиев бяха по-настоятелни в атака, а в 71-та минута гостите останаха с човек по-малко след опасно влизане на Каранга в краката на Васил Панайотов, за което бразилеца получи директен червен картон. Десетина минути по-късно и домакините останаха в намален състав след втори жълт картон за Мазир Сула. Въпреки това Черно море намери начин да стигне до ценен успех, след като в 88-та минута след изпълнение на корнер Атанас Илиев отклони топката с глава и Атанасов я прати във вратата от близко разстояние.

До края тимът на Нестор ел Маестро не намери начин да отговори на предизвикателството и записа трета загуба от началото на сезона, а към сръбския специалист бяха отправени викове "Оставка" от гостуващата агитка. Така Черно море поведе в класирането с 48 точки, три повече от ЦСКА и Лудогорец, като "орлите" са изиграли два мача по-малко от своите съперници. /БГНЕС